assalammualaikum !!! annyeonghaesayo.. i'm fyra ,ORIGINAL Penang punya , tujuan fyra create blog nih , entah !! hahah , yg fyra tao fyra ta penah terpikiaq unn na buad blog2 bagai nih , tp disebabkan ati nih tergerak na buad , terbuad larhh dia , kehkeh .!! fyra na bkongsi cheqita2 n luahan ati fyra gan ampa suma , sudi2 larr ampa baca n komen entri fyra !!! fyra nye blog ta SEGEMPAK cam blog ampa pun , soo jgn arr segan2 erk visit blog fyra n follow fyra , dha follow fyra nty fyra follow ampa blek , okayy tengs !!! cygs ampa :* !!! " Fyra_Michitko"

shuke kan belog shaye !!!

penchenta setia

erggghhh geram doe !


- KEMBOJA PUTIH -


Geram aqoe ptg tdy , tax dpt tgk "kemboja putih" uda lah hariney episod akhir , yew arr mcmne nax tgk , uma aqoe blackhout , sadje2 jk dowg ny taw , potong tul ! time ny jgk nax repair2 pun , kacaw tul , lme plop toe , dpt tgk pun last minit kul 5:15 ptg , cheta pun nax abes , eisshhh ! ~ geram aqoe , ending seb bek dpt tgk , tp tax taw arrhhh zali toe mati kew dak dlm pjara toe , errr, !! asal cheta nax episod akhir jk blackhout , asal blackhout jk nax episod akhir , wuwuuu ==" bongekkk !!! ~

=============================================================

Ney sedikit sinopsis cheta dia :))

Kemboja seorang gadis cantik dan penuh dengan sikap sopan santun, lemah lembut dan sering menjadi perhatian anak-anak muda kampung. Tinggal bersama ibu dan ayah tirinya. Kemboja menjalinkan hubungan cinta dengan seorang pemuda bernama Amar dan ini telah menimbulkan rasa cemburu pada anak-anak muda yang lain terutama Zali. Zali adalah cucu angkat kepada Tok Ketua dan mempunyai beberapa orang bawahannya. Mereka sentiasa bersama melakukan perkara-perkara tidak bermoral dan mereka sering berhubung dengan Ako, ketua samseng dari Kuala Lumpur. Tanpa pengetahuan Zali, ibunya adalah perempuan simpanan Ako. Hubungan di antara Amar dan Kemboja mendapat restu dari kedua belah keluarga kecuali Rahim. Rahim adalah seorang kaki judi dan pemabuk. Zali adalah orang pertama yang menjadi tempat untuk Rahim meminjam wang setiap kali dia kalah judi. Rahim sanggup mempertaruhkan apa sahaja asalkan dia dapat berhutang. Termasuklah isteri dan anak tirinya sendiri. Zali adalah seorang pemuda kampung yang mempunyai kuncu-kuncunya sendiri. Zali begitu sombong dan angkuh hanya kerana terlalu yakin bahawa segala harta datuknya akan ke tangannya suatu hari kelak. Ibunya, Zarina adalah anak angkat kepada Ketua Kampung yang dijumpainya kira-kira beberapa tahun yang lalu. Zarina adalah seorang gadis yang tidak mempunyai harga diri. Sanggup menggadaikan kehormatan diri hanya kerana cinta dan harta. Amar, seorang anak muda kampung yang mempunyai nilai-nilai murni seringkali menjadi kebencian kepada Zali hanya kerana Amar dan keluarganya bukanlah anak jati kampung tersebut dan Zali sentiasa mempengaruhi orang-orang kampung untuk membenci dan menyisihkan Amar dan keluarganya. Minum arak, berjudi, hisap dadah, berzina adalah perkara biasa dalam hidup Zali. Konflik mula terjadi apabila Zali mendapat tahu bahawa dia adalah anak luar nikah hasil dari perhubungan Zarina dan Rahim suatu ketika dahulu .

=============================================================================================


0 budak sempoi dtg kumen:

Post a Comment

daa bce kn !!! jgn segan kumen larhh yew ...